Maatwerk bij leegstand

Leegstand vraagt om een tailor made aanpak. Iedereen die met vastgoed werkt, weet immers dat geen pand hetzelfde is. Antikraak.nl biedt maatwerk: bij iedere vorm van leegstand bieden wij namelijk een invulling die naadloos past.

leegstand

Onze beloftes

Leegstand heeft binnen 24 uur een passende invulling

Moet leegstand voorkomen worden gedurende een korte periode, om kraak of vandalisme tegen te gaan? In dat geval blijft de bezetting minimaal. De tijdelijke gebruikers zorgen voor activiteit en merken bovendien mankementen tijdig op.

Zijn er plannen om een pand te herbestemmen? Maakt het bijvoorbeeld deel uit van een groter plan voor gebiedsontwikkeling? Dan sorteren we met de tijdelijke invulling voor op de toekomst. Jonge professionals en professionele creatieven – al dan niet werkzaam binnen een sustainable markt – creëren een hub of broedplaats. Hun positieve energie heeft een aanzuigende werking en levert daardoor een vroege bijdrage aan de toekomst van het gebied. Tijdelijk herbestemmen wordt daarmee een voorsprong op succes.

Leegstand komt tot leven met de perfecte mix van tijdelijke gebruikers

Lukraak lege panden vullen is een vaak herhaald kunstje dat iedere leegstandsbeheerder kan. Wij kiezen daarentegen bewust voor een andere benadering. Met hart voor de stad en het talent dat daar rondgaat, zoeken wij voor ieder project de optimale invulling. Samenhang is daarbij de rode draad.

We kijken om te beginnen naar de mogelijkheden van een object en de wensen van een eigenaar. Bovendien nemen we de kansen die de buurt biedt mee in ons tijdelijke bestemmingsplan.

Tijdelijke gebruikers worden met zorg geworven en gescreend. We kijken niet alleen naar aard en activiteiten, maar ook naar ieders plaats in de samenstelling. Daardoor wordt de som meer dan de afzonderlijke delen.

Leegstand Amsterdam

Way of working

Natuurlijk vinden we het wiel niet steeds opnieuw uit. We werken volgens best practices en passen of vullen deze aan waar nodig. Zo garandeert onze way of working het niveau van onze dienstverlening. Welke vorm deze ook krijgt. 

Meer lezen over onze standaarden in tijdelijk herbestemmen? Klik dan hier.

Onze contractvormen

Antikraak

Voor kortdurende leegstand (tot één jaar) biedt een antikraakovereenkomst de zekerheid en bovendien de flexibiliteit die wenselijk is. Antikraak is de “snelste” vorm van leegstandsbeheer.

Tijdelijk verhuur

Tijdelijke verhuur is  interessant wanneer een object minimaal een jaar leegstaat. In de eerste plaats omdat er huurinkomsten mee gegenereerd worden. Tegelijkertijd biedt het meer vrijheid dan vaste huur.

(Gebieds)ontwikkeling

Gebouwen en gebieden die door geplande herontwikkeling in elk geval minimaal drie jaar geen vaste invulling hebben, lenen zich uitstekend voor een zogenaamd ontwikkelings-contract.

Aanvullende services

Tijdelijk beheer of leegstandsbeheer begint allereerst met actief gebruik door passende tijdelijke gebruikers. Daarmee eindigt het echter niet.

Antikraak.nl verzorgt alle aanvullende diensten die bij tijdelijke leegstand bijdragen aan de staat en uitstraling van het pand. Bijvoorbeeld:

● Duurzaam en (klein) technisch onderhoud
● Beveiliging
● Groenonderhoud
● Ongediertebestrijding
● Schoonmaak

Zorgvuldig pandbeheer vraagt om flexibiliteit in iedere situatie. We onderzoeken dan ook graag wat nodig is om ieder object in de gewenste conditie te houden.

Leegstand

Nog vragen?

Check de FAQ’s

Oplossingen op maat

We bespreken de mogelijkheden graag!

LET OP: Dit formulier is uitsluitend bedoeld voor (potentiële) opdrachtgevers. Ben je op zoek naar een ruimte? Klik dan hier.