Veelgestelde vragen over leegstandsbeheer

Wij brengen voor het beheren van leegstaande panden door middel van antikraak geen kosten in rekening. Ons verdienmodel richt zich namelijk op de tijdelijke gebruikers van een pand.

Als wij een object voor langere tijd kunnen beheren, zijn er bovendien mogelijkheden om inkomsten terug te laten vloeien.

Daar komt nog bij dat met  leegstandsbeheer interessante financiële voordelen te behalen zijn, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen.

We zeggen niet snel nee tegen een opdracht. Ook voor panden die qua voorzieningen of locatie minder geschikt lijken voor leegstandsbeheer, proberen we in overleg een passende invulling te vinden.

Een belangrijke voorwaarde is echter dat het pand veilig of veilig te maken is. Logischerwijs kunnen wij geen gebruikers plaatsen in objecten die potentieel risicovol zijn. In die gevallen zijn er daarentegen vaak wel beveiligingsmogelijkheden in de vorm van een alarmsysteem.

Onze focus ligt op gebruik door ondernemers of creatieven. Desgewenst plaatsen we bewoners. 

We hebben veel ervaring met het opzetten van een creatieve hub, waarbij een mix van verschillende typen gebruikers zorgt voor synergie. Duurzame startups, creatieve ondernemers, kunstenaars en andere professionals zorgen voor adequaat beheer en leveren daarnaast een waardevolle bijdrage aan de buurt.  

We hebben een zeer groot netwerk van potentiële gebruikers, waarmee we goed kunnen inspelen op de mogelijkheden en behoeften rondom een pand.

We staan erom bekend dat we snel kunnen schakelen. Binnen een paar uur kunnen we namelijk al de eerste gebruikers in een leegstaand pand geplaatst hebben. 

Er geldt een minimale opzegtermijn van 28 dagen.

Opzeggen gaat eenvoudig via een email of telefoontje. Wij zorgen dat het pand op de afgesproken datum leeg en bezemschoon wordt opgeleverd.

Wij hebben het Keurmerk Leegstandbeheer. Dit staat voor een professionele, betrouwbare en veilige manier van werken. Met de keuze voor een KLB-gecertificeerde partij ben je als opdrachtgever verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard binnen de branche.

Onze medewerkers zijn daarnaast NEN 8025 en/of NEN 3140 gecertificeerd en kunnen installaties beoordelen op veilig functioneren.

Wij onderscheiden ons van andere partijen met onze kijk op leegstandsbeheer en de werkwijze die daaruit voortvloeit. Het is niet moeilijk om lege panden vol te stoppen met veel mensen en zo je geld te verdienen. Die manier van werken voegt echter ook niks toe aan het grotere geheel.

Wij houden van de stad  – Amsterdam in het bijzonder – en al het talent dat daar rondgaat. Onze missie is de relatief beperkte ruimte steeds optimaal te gebruiken en mooie initiatieven, briljante ideeën en vooruitstrevende plannen letterlijk en figuurlijk de ruimte te geven.

Leegstand wordt vaak gezien als een noodzakelijk kwaad, terwijl het ook een springplank kan zijn die ondernemers verder helpt, de stad een fijnere plek maakt en zo ook de eigenaar of opdrachtgever verrijkt. 

Daarnaast hebben we met 20 jaar ervaring een bewezen staat van dienst, zetten we graag die stap extra voor onze relaties én houden we de lijnen kort en helder. Klinkt goed, toch? 

We voorzien leegstaande panden of terreinen voor korte of langere tijd van een invulling die waarde toevoegt. Daarnaast zijn we voor allerlei vastgoed-gerelateerde diensten in te schakelen.

Zo verzorgen we traditioneel vastgoedbeheer, waarbij we toezien op het onderhoud van de beheerde object. Ook het werven en screenen van nieuwe huurders en contractafhandeling behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kunnen we voorzien in allerlei vormen van pandbeveiliging. 

Een vastgoedvraag die hier niet aan bod komt? Leg hem gerust aan ons voor, we denken graag met je mee.

Genoeg gelezen?

We bespreken de mogelijkheden graag persoonlijk!