(S)maakkwartier

Edit d.d. november 2023

De plannen met het pand zijn in een vergevorderd stadium. Dat betekent helaas dat onze tijd in dit fijne gebouw erop zit en de deuren van (S)maakkwartier gaan sluiten.

Juni 2022

(S)maakkwartier is een uniek concept in Buitenveldert. In een karakteristiek pand werken kunstenaars, impact ondernemers en andere schoonheidsminnende zelfstandigen samen in een community-achtige setting. Hun doel? Zichzelf en hun onderneming ontwikkelen, samenwerken & inspireren en meerwaarde maken voor de buurt. Daarmee is het gebouw een bron van energie voor de gebruikers ervan en voor de mensen die eromheen wonen en werken.

Het pand is toegankelijk voor bezoekers die onder het genot van een goede kop koffie komen snuffelen in de (vintage) winkel die er gevestigd is, of zich willen verrijken met kunst, theater, muziek en debat. Regelmatig vinden er activiteiten plaats waar buurtbewoners actief bij betrokken worden. Een workshop, een plantenruildag of een boekenbeurs? Het kan allemaal! We nodigen je uit je fantasie de loop te laten om samen tot iets prachtigs te komen.

Klinkt dit goed? Dan nodigen we je graag uit om (S)maakkwartier, nu nog een plan dat wacht om tot leven te komen, met ons te gaan realiseren. 

Wij zoeken gedreven en bevlogen ondernemers die geloven in de kracht van samenwerking, zich hard maken voor inclusie, sociaal betrokken zijn en wel wat synergie in hun leven kunnen gebruiken. De ondernemers die wij zoeken herkennen zich in minstens één van de volgende omschrijvingen:

  • kunstzinnig
  • cultureel
  • social startup
  • impact onderneming
  • duurzame retail

Let op: bewoning behoort niet tot de mogelijkheden.

Het aanmeldproces bestaat uit twee stappen:

  1. Vul ons aanmeldformulier in. Dat vind je hier.
  2. Stuur een email naar Marijn met een korte introductie van jezelf en je werkzaamheden en de reden dat je reageert. Wat spreekt jou aan in dit project? Wat ga je bijdragen? Welke mogelijkheden zie je?

Je kunt van ons op korte termijn een reactie verwachten. Wij staan namelijk te popelen om (S)maakkwartier vorm te geven en gaan dan ook graag snel met elkaar aan de slag om iets moois neer te zetten!

Ben je bewoner van Buitenveldert en heb je plannen voor een buurtinitiatief? Klik dan hier.