(S)maakwartier

 (S)maakkwartier, gevestigd in een voormalige kerk in Buitenveldert, biedt een grote groep Amsterdammers creativiteit, ontspanning, verrijking en vermaak. Zowel buurtbewoners als mensen van buiten de wijk weten de culturele hub te vinden als werkplek, ontmoetingsruimte en bron van inspiratie.

(S)maakkwartier biedt ruimte aan een vaste groep kunstenaars en ondernemers. Hun kennis en kunde is groot: theater, beeldende kunst, muziek, lichaamswerk, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling zijn allemaal vertegenwoordigd in het gebouw.

De voormalige ontmoetingsruimte is ingericht als duurzame winkel. Hier is het lekker snuffelen tussen handgemaakte spullen, kunst, self care producten, planten en andere hebbedingetjes. Kopje koffie erbij? 

Zaalhuur

In het pand zijn verschillende zalen die gehuurd kunnen worden voor allerlei activiteiten. De expozalen bieden ruimte aan initiatieven die de buurt en de stad verrijken.

 Let op: de zalen worden niet verhuurd aan particulieren voor verjaardagen, jubilea of vergelijkbare feesten.

Expozalen
De twee expositiezalen kunnen afzonderlijk of beiden gehuurd worden voor bijvoorbeeld een expositie, voorstelling, sample sale of lezing.  Meteen een aanvraag doen? Dat kan hier.

De zalen hebben een eigen opgang. De naastgelegen garderobe en ruime hal kunnen tijdens de huurperiode gebruikt worden.

Aanvragen voor de huur van één of beide zalen kunnen via dit formulier worden gedaan. De voorwaarden voor het gebruik, inclusief de kosten, zijn hier te vinden.

Aanmeldingen worden door ons beoordeeld op geschiktheid en beschikbaarheid van de ruimte(s) in de gewenste periode. Omdat we het belangrijk vinden dat de publieke functie van het pand behouden blijft, worden de ruimtes in principe alleen verhuurd voor activiteiten waarbij publiek welkom is.

Kleine zaal

De kleine zaal is een intieme ruimte van ongeveer 50 m2 met reguliere plafondhoogte. Hier kunnen workshops of lezingen voor een beperkt publiek worden georganiseerd. Ook is het mogelijk om in deze ruimte te exposeren.

Grote zaal

De grote zaal is ongeveer 200 m2 groot. Een deel van het plafond is hoog (ongeveer vier meter). Zeer geschikt voor het tentoonstellen van kunst of evenementen waarbij een groter publiek wordt verwacht.

(S)maakzaal
Om zoveel mogelijk initiatieven de ruimte te geven en het gebouw efficient te gebruiken, is de (S)maakzaal beschikbaar voor deeltijdverhuur. Zo kan er ’s ochtends een yogales plaatsvinden, ’s middags een familieopstelling plaatsvinden en ’s avonds worden gerepeteerd voor een theatervoorstelling.

De ruimte, ongeveer 80 m2, beschikt over theatergordijnen en een eigen keukentje.

De (S)maakzaal wordt in blokken van twee uur verhuurd. Het is mogelijk om de ruimte op vaste momenten te bespreken, bijvoorbeeld iedere donderdag van 19:00 tot 21:00 uur.

Reserveringen kunnen via de reserveringsagenda worden gedaan. Je leest meer over de voorwaarden voor het gebruik via deze link.