Showcase: Monique

Door Eline

“Iedereen gaat hartstikke aardig met elkaar om.”

Monique van Dusseldorp maakt als ondernemer gebruik van één van onze panden in Amsterdam Noord. Ze heeft Kunst en Taal- en literatuurwetenschap gestudeerd in Tilburg. Als freelancer is ze werkzaam voor media- en technologiecongressen.

Monique vertelt hoe ze, ruim 30 jaar geleden, per toeval in de wereld van media en technologie terechtkwam. “Nadat ik was afgestudeerd, wist ik niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Ik wist alleen dat ik weg wilde uit Tilburg”. Na een stage bij het Europees instituut voor de media in Manchester, die samenviel met de komst van het internet, was ze om.

Inmiddels werkt ze al geruime tijd als zelfstandig ondernemer binnen het vakgebied. Ze selecteert sprekers voor congressen en volgt de ontwikkelingen in de technologie op de voet. Ze is daarbij vooral geïnteresseerd in de impact ervan op media en bedrijven. Zo houdt ze haar opdrachtgevers op de hoogte van de belangrijkste trends en inzichten op het gebied van mediatechnologie.

Dat mediatechnologie haar interesseert, blijkt duidelijk uit de waslijst aan bedrijven waar ze de afgelopen jaren mee samenwerkte. Bijvoorbeeld: Philips, ASML, Filmmuseum, Next Nature, Tweakers, Emerce, ClickNL en Immersive Tech Week in Nederland. Wired UK en CogX in Londen. Nextconf in Hamburg, Conduit Club in Oslo en Dataxis in Parijs/Berlijn.

Een favoriet project is TedxAmsterdam. Ze stelde hier tien jaar lang het programma voor samen. Vol trots vertelt ze hoe ze hier elke keer een soort theatervoorstelling van maakten. “Door iemand op het podium te halen, daar heel veel aandacht aan te besteden en het bijna als een soort theaterstuk naar buiten te brengen, kan je met een verhaal zoveel mensen bereiken.” Inmiddels organiseert ze congressen over de hele wereld en heeft ze een enorm netwerk opgebouwd.

Monique deed haar werk ruim tien jaar vanuit huis. Corona maakte het thuiswerken echter wat te druk en gezellig. Een ruimte buitenshuis geschiedde. Inmiddels zit ze in haar eerste ruimte via Antikraak.nl.

“Ik vind het heel leuk dat er veel creatieve mensen in het pand zitten. Ik heb niet alleen een leuke plek voor mezelf, maar ook een hele leuke omgeving. De groep mensen is heel goed samengesteld. Iedereen gaat hartstikke aardig met elkaar om.”

Bij binnenkomst in de ruimte vallen meteen alle kunstwerken op. De muur hangt vol met kunst, van grafische tekeningen tot maskers. Ze heeft een lounge- en werkgedeelte ingericht. Er hangt een gezellige sfeer, die erg uitnodigend is. Monique is dan ook content met haar werkplek.

Wanneer ik haar vraag hoe ze Antikraak.nl zou omschrijven, antwoordt ze: “Antikraak.nl is een hele fijne, servicegerichte organisatie die de meest mooie panden regelt. Als er iets is of wanneer ik een vraag heb, wordt er altijd snel gereageerd en actie ondernomen. Tot mijn grootste verbazing wordt dit pand hartstikke goed onderhouden. De ramen worden zelfs gewassen.”

Dat is natuurlijk fijne feedback! Wij bedanken Monique bij deze hartelijk voor dit interview en hopen nog lang met elkaar samen te werken, hier en elders!

Meer weten van Monique? Vind haar op LinkedIn.