Evenementagenda Antikraak.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

The Lingering: werkperiode

10 juli - 16 juli

Project door fotograaf Astrid Hermes, voortgekomen uit een persoonlijke ervaring. Het is een verhaal zoals vele andere die zich in de loop der jaren binnen de muren van de rechtbank hebben afgespeeld. De enige gemene deler is het gebouw, stille getuige van alle mensen die erdoorheen zijn gelopen, die over zijn vloeren hebben gelopen, naar zijn muren hebben gekeken, zijn trappen zijn opgelopen. Nu de nerveuze voetstappen van de voorbijgangers uit het gebouw zijn verdwenen, zijn hun ogen niet langer op de muren gericht. Het is juist dit moment van onderbreking, wanneer het gebouw niet langer de functie van een rechtbank heeft maar nog niet zijn nieuwe functie heeft aangenomen, dat ruimte biedt voor reflectie.

De tentoonstelling is opgebouwd uit twee momenten: een werkperiode begin juli, waarbij Astrid zich heeft laten inspireren door het gebouw en mogelijke verhalen die zich daar hebben afgespeeld en een expositieweekend in oktober om de resultaten te delen.

Astrid Hermes (1969, Amsterdam) is opgeleid als beeldend kunstenaar bij de HKU te Utrecht en het San Francisco Art Institute. Vanaf half jaren 90 is zij actief als fotograaf en is sindsdien voor verschillende prijzen genomineerd, waaronder het Prix de Rome (1996) en het van Bommel van Dam Prijs (2001). Haar werk wordt regelmatig tentoongesteld in het binnen- en buitenland o.a. in het Huis Marseille in Amsterdam, het MOMA Hokkaido in Japan, het museum of modern art in Bandung (Indonesië) en in verschillende locaties in New York en Hamburg. Sinds begin 2000 is Astrid naast haar werk als beeldend kunstenaar gaan lesgeven. Ze is docent fotografie bij de HKU en geeft beeldende kunst lessen in het basisonderwijs, ook heeft ze verschillende museumlessen met een bijzondere focus op fotografie ontwikkeld.

Kenmerkend voor het werk van Astrid Hermes is de minutieuze aandacht voor detail. Zelfs in levensgrote afdrukken weet ze de blik van de kijker te sturen naar details, aanwijzingen voor een mogelijk verhaal dat zich afspeelt achter het beeld of in de ruimte tussen de verschillende afbeeldingen. Astrid zoekt naar betekenissen voorbij het zichtbare en verbindt zich zo via het suggestieve met de intieme belevingswereld van de toeschouwer.

Gegevens

Begin:
10 juli
Einde:
16 juli
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Astrid Hermes
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Voormalige rechtbank – Zittingszaal
Parnassusweg 220
Amsterdam, 1076 AV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Voorwaarden

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De inhoud van de programmering is volledig in handen van de deelnemende partijen. Antikraak.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van de geprogrammeerde tentoonstellingen en/of exposities.

Het verblijf van de bezoeker in het voormalige rechtbankcomplex is voor eigen rekening en risico.

Antikraak.nl is niet aansprakelijk voor door de bezoeker geleden zaaks- en/of gevolgschade of aan de bezoeker toegebracht letsel gedurende het bezoek aan het voormalige rechtbankcomplex.

Gedurende het verblijf in het voormalige rechtbankcomplex dient de bezoeker zich in overeenstemming met de openbare orde, de goede zeden en de regels van fatsoen te gedragen.

De bezoeker dient zich bij binnenkomst te registreren middels het daartoe aangewezen systeem. De verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de veiligheid in het pand en vernietigd nadat het event ten einde is.

Er is cameratoezicht in het voormalige rechtbankcomplex. Camerabeelden worden gedurende een redelijke periode bewaard, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Indien Antikraak.nl daartoe aanleiding ziet, worden camerabeelden aan de politie ter beschikking gesteld.

De bezoeker is aansprakelijk voor iedere beschadiging die zij/hij toebrengt aan het pand en de daar aanwezige spullen.