Evenementagenda Antikraak.nl

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Astrid Hermes: The Lingering

7 oktober 2022 - 9 oktober 2022

Gratis

Rechtbankgebouw is stille getuige van diepe littekens in fototentoonstelling The Lingering

Ooit liep fotografe Astrid Hermes door persoonlijke omstandigheden zelf door de gangen van het voormalige rechtbankgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam. Haar verhaal is er één van vele anderen die zich binnen deze muren hebben afgespeeld. Met een bijzondere fotoserie roept ze deze verhalen op. The Lingering geeft een stem aan een gebouw dat in de loop der jaren zoveel heeft beleefd.

Het gebouw is stille getuige van alle mensen die door deze kille gangen hebben gelopen. Nu de nerveuze voetstappen zijn verdwenen, biedt het lege gebouw ruimte voor reflectie, bezinning en in sommige gevallen afsluiting. Astrid Hermes vertelt zowel flarden van haar eigen verhaal, als die van lotgenoten. Ze zijn verenigd in spanning, verdriet, begrip, en herkenbaarheid. In elke foto die in een van de zittingszalen getoond wordt, zijn de littekens zichtbaar.

Kenmerkend voor het werk van Astrid Hermes, is dat de kracht van de foto’s voornamelijk ligt in het onuitgesprokene en niet uitgebeelde. Zelfs in levensgrote prints weet ze de blik van de kijker te leiden naar betekenisvolle details. Het zijn aanwijzingen voor een mogelijk verhaal dat zich afspeelt achter het beeld. Astrid zoekt naar betekenissen voorbij het zichtbare en verbindt zich zo via het suggestieve met de intieme belevingswereld van de toeschouwer. Het verhaal en de bijbehorende emotionele spanning die wordt gesuggereerd wordt door de toeschouwer aangevoeld. De ontwrichtende zwaarte die de gebeurtenissen in de rechtszaal voor de betrokkenen hebben gehad, krijgt op deze locatie een extra lading mee.

Over Astrid Hermes
Astrid Hermes (1969, Amsterdam) is opgeleid als beeldend kunstenaar bij de HKU te Utrecht en het San Francisco Art Institute. Sinds de jaren 90 is zij actief als fotograaf. Ze is sindsdien voor verschillende prijzen genomineerd, waaronder het Prix de Rome (1996) en het van Bommel van Dam Prijs (2001). Het werk van Astrid Hermes wordt regelmatig tentoongesteld in binnen- en buitenland o.a. in het Huis Marseille in Amsterdam, het MOMA, Hokkaido in Japan, het museum of modern art in Bandung (Indonesië) en in verschillende locaties in New York en Hamburg.

De pop-up tentoonstelling opent in de zittingszaal van het voormalige rechtbankgebouw aan de Parnassusweg 220 en is te zien van 7 oktober 2022 t/m 9 oktober 2022. Je bent vanaf 18 uur van harte welkom om deze opening met ons te vieren. Tijdens de feestelijke opening wordt er een artist talk gehouden. 

Gegevens

Begin:
7 oktober 2022
Einde:
9 oktober 2022
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Site:
www.astridhermes.com

Organisator

Astrid Hermes
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Voormalige rechtbank – Zittingszaal
Parnassusweg 220
Amsterdam, 1076 AV Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Voorwaarden

Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. De inhoud van de programmering is volledig in handen van de deelnemende partijen. Antikraak.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud van de geprogrammeerde tentoonstellingen en/of exposities.

Het verblijf van de bezoeker in het voormalige rechtbankcomplex is voor eigen rekening en risico.

Antikraak.nl is niet aansprakelijk voor door de bezoeker geleden zaaks- en/of gevolgschade of aan de bezoeker toegebracht letsel gedurende het bezoek aan het voormalige rechtbankcomplex.

Gedurende het verblijf in het voormalige rechtbankcomplex dient de bezoeker zich in overeenstemming met de openbare orde, de goede zeden en de regels van fatsoen te gedragen.

De bezoeker dient zich bij binnenkomst te registreren middels het daartoe aangewezen systeem. De verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de veiligheid in het pand en vernietigd nadat het event ten einde is.

Er is cameratoezicht in het voormalige rechtbankcomplex. Camerabeelden worden gedurende een redelijke periode bewaard, in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Indien Antikraak.nl daartoe aanleiding ziet, worden camerabeelden aan de politie ter beschikking gesteld.

De bezoeker is aansprakelijk voor iedere beschadiging die zij/hij toebrengt aan het pand en de daar aanwezige spullen.