smaakkwartier expositieruimte

(S)maakwartier

 (S)maakkwartier, gevestigd in een voormalige kerk in Buitenveldert, biedt een grote groep Amsterdammers niet alleen creativiteit en verrijking, maar ook ontspanning en vermaak. Zowel buurtbewoners als mensen van buiten de wijk weten de culturele hub te vinden als werkplek, ontmoetingsruimte en bovendien als bron van inspiratie.

(S)maakkwartier biedt ruimte aan een vaste groep kunstenaars en ondernemers. Hun kennis en kunde is groot: niet alleen theater, beeldende kunst en muziek worden beoefend, ook lichaamswerk, bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling worden in het gebouw vertegenwoordigd.

De voormalige ontmoetingsruimte is ingericht als duurzame winkel, Live a little inc. Hier is het lekker snuffelen tussen handgemaakte spullen, kunst, self care producten, planten en andere hebbedingetjes. Bovendien drink je hier een lekkere kop koffie of bijzondere thee, met daarnaast een punt huisgemaakte taart. Kortom: er is genoeg te zien en ervaren.

Zaalhuur

In het pand worden verschillende zalen verhuurd voor allerlei activiteiten. De expozalen bieden ruimte aan initiatieven die de buurt en de stad verrijken.

 Let op: de zalen worden echter niet verhuurd aan particulieren voor verjaardagen, jubilea of vergelijkbare feesten.

Expozalen
We verhuren de twee expositiezalen afzonderlijk of gelijktijdig voor bijvoorbeeld een expositie of voorstelling. Daarnaast is het mogelijk de ruimtes te gebruiken voor een sample sale, lezing of andere activiteit met publiek. Zo is er veel mogelijk. Meteen een aanvraag doen? Dat kan hier.

expositieruimte smaakkwartier
expositieruimte smaakkwartier

De zalen hebben een eigen opgang. De naastgelegen garderobe en ruime hal zijn  tijdens de huurperiode bovendien ook beschikbaar. Al met al is er dus een behoorlijk oppervlak te gebruiken.

Aanvragen voor de huur van één of beide zalen ontvangen we graag via dit formulier. De voorwaarden voor het gebruik, inclusief de kosten, vind je hier.

We beoordelen aanmeldingen op geschiktheid en beschikbaarheid van de ruimte(s) in de gewenste periode. We vinden het belangrijk vinden dat de publieke functie van het pand behouden blijft. Om die reden verhuren we de ruimtes in principe alleen voor activiteiten waarbij publiek welkom is.

Kleine zaal

De kleine zaal is een intieme ruimte van ongeveer 50 m2 met reguliere plafondhoogte. Hier kunnen niet alleen workshops of lezingen voor een beperkt publiek worden georganiseerd, ook is het mogelijk om in deze ruimte te exposeren.

Grote zaal

De grote zaal is ongeveer 200 m2 groot. Een deel van het plafond is hoog (ongeveer vier meter). Dit maakt de ruimte dan ook zeer geschikt voor het tentoonstellen van kunst of evenementen waarbij een groter publiek wordt verwacht.

(S)maakzaal
Om zoveel mogelijk initiatieven de ruimte te geven en het gebouw efficient te gebruiken, is de (S)maakzaal beschikbaar voor deeltijdverhuur. Zo kan er ’s ochtends een yogales plaatsvinden, ’s middags een familieopstelling plaatsvinden en ’s avonds worden gerepeteerd voor een theatervoorstelling.

De ruimte, ongeveer 80 m2, beschikt over theatergordijnen en een eigen keukentje.

De (S)maakzaal wordt in blokken van twee uur verhuurd. Het is mogelijk om de ruimte op vaste momenten te bespreken, bijvoorbeeld iedere donderdag van 19:00 tot 21:00 uur.

Reserveringen kunnen via de reserveringsagenda worden gedaan. Je leest meer over de voorwaarden voor het gebruik via deze link.