Antikraak Werkruimte

Dus je bent op zoek naar een werkruimte en op Antikraak.nl terecht gekomen. Nice!

We leggen je graag uit wat antikraak is, welke mogelijkheden er zijn en hoe je je kunt inschrijven voor een werkplek.

Wist je dat je bij ons ook terecht kunt voor het huren van zalen en expositieruimte?

Antikraak ruimte

Nadelen van antikraak

Om maar met het slechte nieuws te beginnen: de nadelen.

We weten op voorhand nooit hoe lang we een bepaald pand mogen beheren. Naast die tijdelijkheid komt er dus ook onzekerheid bij kijken.

Er “mankeert” meestal wat aan. Dat kan esthetisch zijn (met andere woorden: het pand ziet er niet uit 😉), maar ook te maken hebben met voorzieningen. Niet alles werkt meer naar behoren of bepaalde zaken werken helemaal niet. De eigenaar kan er voor kiezen de verwarmings-installatie, airco of liften uit te schakelen om kosten te besparen.

Het is goed je te realiseren dat wanneer er mankementen ontstaan, dit niet altijd opgelost wordt op de manier die je het liefste zou zien. Onderhoud is beperkt. Daar moet je tegen kunnen.

In je antikraak werkruimte kan het goed toeven zijn, maar het wordt nooit echt helemaal van jou 🙃 Wij hebben bijvoorbeeld een sleutel van je ruimte voor calamiteiten. Ook kan het pand bezocht worden door of namens de eigenaar, of kan de eigenaar aanwijzingen geven over het gebruik (bijvoorbeeld met betrekking tot de indeling).

Voordelen van antikraak

Er is ook goed nieuws! De voordelen! 🎉

In vergelijking met reguliere huur betaal je voor antikraak weinig. De vergoeding die je betaalt is afhankelijk van locatie, formaat en staat en ligt doorgaans ergens tussen €200,- en €400,- per maand.

 Wij bieden ruimtes aan in spannende, mooie, unieke gebouwen, die normaliter niet toegankelijk of onbetaalbaar zijn. Denk aan scholen, rechtbanken of musea. En wacht dacht je van een zwembad, of een mortuarium? 👹

Er geldt een wederzijdse opzegtermijn van 28 dagen. Dat geeft flexibiliteit die bijvoorbeeld voor startende ondernemers goed kan werken.

Yes, het kan voorkomen dat je vaak moet verhuizen (toch stiekem nog een nadeel). Maar ieder einde is een nieuw begin, een nieuwe kans om gelijkgestemden te ontmoeten en elkaar te kruisbestuiven. Wij vullen de door ons beheerde panden niet lukraak, maar brengen heel bewust mensen bij elkaar waarvan wij denken dat de som meer is dan de afzonderlijke delen. En zo ontstaat (syn)ergie 💖 Perk!

Meer weten?

Check de FAQ’s!

Gelijk inschrijven?

(S)maakkwartier
geeft je de ruimte

Zaalverhuur al vanaf 2 uur tot een maand. Voor lessen, workshops, voorstellingen, exposities en bijeenkomsten.

Iets te delen?

In een prachtig gebouw in Amsterdam Zuid krijg je letterlijk de ruimte om jouw ideeën in een unieke expositieruimte een podium te geven.
Error in antikraak.nl account. API error: Unsupported request - method type: get